top of page

Projecten

Binnen Living Lab Neurochirurgie werken we aan diverse projecten, die gericht zijn op het verbeteren van de acute pre-hospitale traumazorg. Deze projecten komen tot stand door middel van een unieke samenwerking tussen professionals uit diverse werkvelden, waaronder defensie, politie, brandweer, ambulance, ziekenhuis en gemeenten. Door de krachten te bundelen en kennis uit verschillende disciplines te combineren, streven we ernaar om de traumazorg in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Samen zetten we ons in om de samenwerking en coördinatie tussen deze cruciale instanties te verbeteren, zodat in noodsituaties sneller en effectiever kan worden gehandeld. 

Mocht u inhoudelijk meer willen weten over de projecten waar Living Lab Neurochirurgie momenteel mee bezig is, dan nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. We delen graag meer informatie en beantwoorden al uw vragen. Samen kunnen we de zorg verder verbeteren en levens redden. Stap binnen in een wereld vol mogelijkheden en ontdek onze inspirerende projecten die de toekomst van de acute pre-hospitale traumazorg vormgeven, dankzij de samenwerking van professionals uit verschillende vakgebieden. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons samen werken aan een betere toekomst in de zorg.

Auto ongeval met hulpverleners ter plaatsen. Patiënt op brancard.
Auto ongeval met hulpverleners ter plaatsen.
Zwarte drone
Zwarte drone

Drone Project

Dit innovatieve project, in samenwerking met het Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis en Defensie, heeft als doel om de grenzen van de medische zorg te verleggen met behulp van geavanceerde drone-technologie. Door onze krachten te bundelen, kunnen we levensreddende medische voorzieningen sneller en efficiënter bij noodsituaties brengen, zelfs in afgelegen of moeilijk bereikbare gebieden.

STEADFAST

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 2,7 miljoen euro toegekend aan het project Steadfast (Swarm Technology Enabling Advanced Drone-Facilitated Active Support Tactics). Dit project richt zich op het verbeteren van de situatiebewustzijn bij rampenbestrijding en militaire operaties, waar snelle besluitvorming en realtime monitoring van groot belang zijn. Zwermen bestaande uit kleine drones spelen hierbij een cruciale rol.

Bedrijfslogo KEC
Bedrijfslogo KEC

KEC

Een project in samenwerking met KEC over Situational Awareness. In deze baanbrekende samenwerking combineren we onze expertise om de veiligheid en effectiviteit van situational awareness te verbeteren. Door de nieuwste technologieën, data-analyse en onze gezamenlijke kennis te integreren, werken we aan het bieden van geavanceerde hulpmiddelen en inzichten voor realtime situational awareness.

Politieagent die een hololens draagt.
Politieagent die een hololens draagt.

Hololens

Momenteel bevindt dit project zich nog in de opstartfase, maar we zijn verheugd om te delen dat we werken aan de integratie van deze baanbrekende mixed reality-technologie in verschillende domeinen.

Met de HoloLens verkennen we een wereld van onbegrensde mogelijkheden. Deze revolutionaire technologie stelt ons in staat om virtuele elementen naadloos te combineren met de echte wereld, wat nieuwe kansen biedt voor training, visualisatie, samenwerking en nog veel meer.

Hoewel we ons nog in de beginfase bevinden, zijn we vastbesloten om de grenzen van de HoloLens te verkennen en het volledige potentieel ervan te benutten. Dit project belooft innovatie, creativiteit en impact voor de toekomst.

Blijf op de hoogte, want we zullen binnenkort meer details onthullen over ons HoloLens-project en hoe we deze opwindende technologie zullen gebruiken om nieuwe oplossingen te bieden.

Bedrijfslogo Medu.Game
Bedrijfslogo Medu.Game

Medu.Game

Een verkennend project met Medu.game! Momenteel bevinden we ons nog in de oriënterende fase van deze samenwerking, maar we zijn enthousiast over de mogelijkheden die dit innovatieve platform te bieden heeft. Medu.game opent nieuwe deuren naar interactief en educatief leren. Met dit platform onderzoeken we hoe we spelmechanismen kunnen inzetten om leerervaringen boeiend, leuk en effectief te maken. Ons doel is om een leeromgeving te creëren die studenten en gebruikers op een boeiende manier betrekt en motiveert.

Hoewel we nog aan het verkennen zijn, zijn we vastbesloten om de mogelijkheden van Medu.game te ontdekken en te benutten om hoogwaardige educatieve inhoud te bieden. We geloven dat dit platform een krachtig hulpmiddel kan zijn om complexe concepten toegankelijk te maken en de leerervaring te verbeteren.

Blijf op de hoogte, want we zullen binnenkort meer informatie delen over ons Medu.game-project en hoe we de wereld van leren en onderwijs op een vernieuwende manier willen transformeren.

Tourniquet van bedrijf First15.
Bedrijfslogo First15

First15.TQ

Welkom bij onze gewaardeerde samenwerking met First15 en hun levensreddende innovaties, waaronder de Life Saving Kid en tourniquet. We zijn verheugd om de krachten te bundelen met dit baanbrekende team dat zich inzet voor het redden van levens, en het bieden van cruciale medische hulpmiddelen die essentieel zijn in noodsituaties. Ons gezamenlijke doel is om levensreddende interventies toegankelijk te maken en het creëren van een veiligere en beter voorbereide samenleving!

TBI Tool

Momenteel bevindt dit project zich nog in de opstartfase, maar we zijn verheugd om te delen dat we werken aan een tool om prehospitaal Traumatisch Hersenletsel aan te duiden. Door vroegtijdig hersenletsel te signaleren proberen we te voorkomen dat patiënten in het "verkeerde" ziekenhuis terecht komen.

De project groep bestaat uit leden van Living Lab Neurochirurgie, Traumacentrum ETZ, en Tilburg University

Ook deelnemen?

Wilt u ook deelnemen aan een van onze projecten, of kunt u Living Lab Neurochirurgie gebruiken voor uw eigen project? Neem dan contact met ons op!

bottom of page