top of page
Het logo van Living Lab Neurochirurgie - Innovatie in pré-hospitale traumazorg.

Ze lag in de berm nadat de auto waarin ze zat tegen een boom gebotst was.

Bijgewerkt op: 25 feb.

En ze dacht: "Ik heb veel geluk gehad. Ik voel niets". Maar dat bleek juist helemaal fout: ze had een dwarslaesie. De 19-jarige Maartje van de Sande uit Rosmalen was van het een op het andere moment zwaar gehandicapt. Je kunt je bijna niet voorstellen hoe dat is.

Maartje liep stage in Retranchement bij Cadzand. Het leven lachte haar toe. Ze maakte deel uit van het animatieteam op een plaatselijke camping. Op 21 oktober 2022 zouden ze nog even gaan stappen in het nabijgelegen Knokke. Al op de heenweg gebeurde het ongeluk en in plaats van Knokke belandde ze in het ziekenhuis in Brugge. Na een operatie werd ze later overgebracht naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg.Sinds kort maakt Maartje deel uit van de Burger- en Veteranen adviesraad van Living Lab Neurochirurgie. Deze organisatie zet zich in om de overlevingskans van slachtoffers te vergroten die gewond zijn geraakt door een ongeval, geweldsincident, terreuraanslag, of missie in een uitzendgebied.


Living Lab Neurochirurgie biedt de kans aan ervaringsdeskundige, veteranen en burgers, om te particeperen in een adviesraad. Deze adviesraad is in het leven gesteld om burgers, veteranen en ervaringsdeskundigen in de gelegenheid te stellen om mee te denken en input te geven op innovatie ideeën die vanuit Living Lab Neurochirurgie zijn bedacht. Daarnaast biedt Living Lab Neurochirurgie de mogelijkheid om verbeteringen die vanuit de adviesraad zijn aangedragen, verder te onderzoeken en eventueel te implementeren.


Naast Maartje zijn wij als Living Lab Neurochirurgie opzoek naar burgers, veteranen, of ervaringsdeskundige die mee willen denken en input willen geven naar onze innovatieve ideeën in de acute prehospitale traumazorg.


Ben of ken jij iemand die mee zou willen denken aan het verbeteren van de acute prehospitale traumazorg? Neem dan contact met ons op!!

9 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page