top of page

Onze Organisatie

Welkom bij Living Lab Neurochirurgie, een non-profitorganisatie die zich inzet om innovatie op het gebied van prehospitale traumazorg te bevorderen.

Auto heeft fietser aangereden. Deze ligt op het wegdek. Bestuurder van auto in paniek naast haar.
Auto heeft fietser aangereden. Deze ligt op het wegdek. Bestuurder van auto in paniek naast haar.

Innovatie in traumazorg

Met jarenlange ervaring in traumazorg, intensive care, spoedeisende zorg, en patiëntgericht onderzoek zijn we uniek gepositioneerd om een positieve impact te hebben op de resultaten van patiënten. Door middel van ons uitgebreide netwerk van zorgverleners, onderzoekers, industriële partners en andere belanghebbenden beogen we om partijen te verbinden, onder andere door belemmerende schotten met elkaar te slechten. Dit alles om de meest urgente uitdagingen in prehospitale traumazorg aan te pakken.

 

Om die reden hebben we een Living Lab-omgeving gecreëerd. Hierin kunnen nieuwe ideeën worden getest en geëvalueerd in real-world settings. Hier kunnen we samenwerken om nieuwe technologieën, technieken en best practices te ontwikkelen en implementeren in het belang van patiënten en hun families.

We zijn gepassioneerd over onze missie en nodigen u uit om samen met ons deze reis van innovatie en ontdekking aan te gaan. Of u nu een zorgverlener, onderzoeker, industriële partner bent of gewoon geïnteresseerd bent in het leren over ons werk, wij nodigen u uit om onze website te verkennen en contact met ons op te nemen om meer te weten te komen over onze initiatieven en hoe u betrokken kunt raken.

Visie

Bij Living Lab Neurochirurgie geloven we dat innovatie de sleutel is tot het bevorderen van gezondheidszorg en het verbeteren van de resultaten van patiënten. Bij het leveren van effectieve traumazorg is het van cruciaal belang om verschillende disciplines en perspectieven te combineren.
 

Zo heeft defensie jarenlange ervaring met traumazorg in oorlogsgebieden, terwijl zorgprofessionals op de vloer een diepgaande kennis hebben van de specifieke uitdagingen en beperkingen in de civiele gezondheidszorg. Maar ook nieuwe technologische ontwikkelingen bieden in onze optiek grote mogelijkheden om hulp(middelen) sneller binnen bereik te krijgen en zodoende ondersteunend te kunnen zijn aan het behandelen van ernstige trauma’s.

 

Samenwerking tussen zorgprofessionals, brandweer, ambulance, politie, defensie en inwoners is essentieel om te komen tot innovatieve en effectieve oplossingen voor de acute traumazorg binnen Nederland.

Elkaars expertise zonder belemmerende schotten inzetten, met respect en waardering voor elkaars know-how hel, draagt bij aan het bereiken van ons doel: het bieden van de best mogelijke zorg voor iedereen die het nodig heeft. Het betrekken van inwoners bij onze samenwerking is van groot belang. We willen behoeften vanuit de bevolking goed begrijpen. Bovendien geloven we dat vanuit de bevolking zeer bruikbare input kan komen, die ons verder kan helpen.

We willen dan ook iedereen graag uitnodigen om betrokken te raken bij onze inspanningen. Neem gerust contact met ons op om meer te weten te komen over onze projecten en hoe u betrokken kunt raken bij het verbeteren van de traumazorg in onze samenleving.

Onze Missie

De overlevingskans vergroten van mensen die levensbedreigend gewond zijn geraakt tijdens een ongeval, geweldsincident, terreuraanslag, of missie in een uitzendgebied door:

  1. een verregaande samenwerking tussen de hulpdiensten en defensie te realiseren, die erop gericht is om in acute situaties elkaars krachten naadloos te kunnen versterken

  2. de mogelijkheden van moderne technologieën te exploreren op toepassingsmogelijkheden, zoals het sneller binnen bereik brengen van hulpmiddelen ter ondersteuning van acute en ernstige prehospitale traumazorg

Gouden puzzelstuk
bottom of page