top of page

Als non-profit organisatie is Living Lab Neurochirurgie geheel afhankelijk van donaties en subsidies. 

Donaties

Auto heeft fietser aangereden. Deze ligt op het wegdek. Bestuurder van auto in paniek naast haar.
Auto heeft fietser aangereden. Deze ligt op het wegdek. Bestuurder van auto in paniek naast haar.

Geef de mensen in Gaza een kans op overleven!

Hallo allemaal,

 

Wij zijn Jelle Cloïn (Ambulanceverpleegkundige bij RAV Brabant Midden-West-Noord en voorzitter van Living Lab Neurochirurgie) en Islam Nalajev (Spoedeisende hulp verpleegkundige in het Erasmus MC Rotterdam). Samen zijn wij een initiatief gestart binnen Stichting Living Lab Neurochirurgie, waar wij beide deel van uitmaken, om ons in te zetten voor de bevolking van Gaza, in de vorm van gespecialiseerde medische hulp.

 

Bij de aardbevingen in Turkije en Marokko vorig jaar heeft Islam een crowdfundingsactie opgestart om samen met een team van Nederlandse hulpverleners en later alleen, in het aardbevingsgebied Kahramanmaras medische hulp te bieden. Met het ingezamelde geld heeft hij met een medisch team ondersteuning kunnen bieden in het ziekenhuis en speelgoed kunnen kopen voor kinderen in het aardbevingsgebied. In deze periode in het rampgebied heeft hij meerdere hulpverleningsinstanties uit het buitenland leren kennen, waarvan een tweetal hulpverleners recent contact met hem opnamen: Nina Ng - een verpleegkundige uit de VS vanuit de NGO (geen-overheids-instelling) 'Help Me Live USA' en Shaima - een kinderchirurg uit Saoedi-Arabië.

Enkele weken geleden deden zij aan ons deze concrete noodoproep vanuit Rafah, Gaza, waar zij momenteel hulp bieden. Om een indruk te krijgen van de huidige situatie in Rafah, de app vanuit Nina:

 

"De gangen, behandelkamers, elke denkbare ruimte is bezet met mensen, vooral vluchtelingen, patiënten die nergens naar toe kunnen na behandeling, gezinnen van artsen en medisch personeel die nergens anders heen kunnen, en artsen die vooral op vrijwillige basis helpen. De meeste kinderen die Shaima heeft gezien, zijn overleden bij aankomst in het ziekenhuis. Er is extreem veel lawaai, prikkels, geen privacy en voortdurend hoor je bombardementen in de buurt. Er is een tekort

aan simpele dingen zoals handschoenen, katheters, bedden, infuussystemen en medicijnen in brede zin. Ondanks dit blijft iedereen elkaar helpen en steunen. Zowel in het ziekenhuis als daarbuiten is er een tekort aan eten, drinken en alle basisvoorzieningen. Dus het verblijf van medici is ook in het ziekenhuis. Laten we allemaal samenwerken! Bundel krachten! En laat de Palestijnen niet in de steek!"

 

Dagelijks hebben wij contact met Nina en Shaima over de huidige situatie in Gaza. Om te horen wat de actuele situatie is, aan welke medische spullen een te kort is, maar ook om te horen in welk gebied de meeste medische hulp nodig is.

 

Deze noodoproep heeft ons doen besluiten om vanuit Living Lab Neurochirurgie, een non-profit organisatie die zich inzet om de overlevingskans van patiënten te vergroten die levensbedreigend gewond zijn geraakt door een ongeval, geweldsincident, terreuraanslag of tijdens een missie in een uitzendgebied, hier gehoor aan te geven!

 

Wat zijn onze doelen:

 

 • Teams van gespecialiseerd verpleegkundigen en artsen samenstellen om, zodra er een staakt-het-vuren is afgekondigd, medische hulp te kunnen bieden in ramp- en conflictgebieden. Deze professionals zijn in Nederland werkzaam binnen de: ambulancezorg, intensive care, spoedeisende hulp, traumachirurgie, orthopedie, radiologie, neonatologie (pasgeborenenzorg), pediatrie (kindergeneeskunde), obstetrie (zorg bij zwangerschap) / gynaecologie, anesthesie en in de operatiekamers.

 • Bedrijven en instellingen benaderen om de meest noodzakelijke medische materialen en apparatuur ter beschikking te stellen zoals: monitors, beademingsapparatuur, verbandmateriaal, medicatie, infuussystemen, voeding, spuiten, naalden, operatiematerialen, luiers, babyvoeding maar ook specifiek operatiemateriaal voor amputatie van ledenmaten.

Waarom hebben we uw hulp nodig:

 

Om onze medische teams, die zich vrijwillig willen inzetten voor het bieden van medisch hulp, naar deze ramp- en conflictgebieden te kunnen uitzenden, is veel geld nodig. Denk hierbij aan kosten voor de vlucht naar het betreffende land, transportkosten voor de medische middelen en materialen, vervoerskosten van het vliegveld naar de locatie van het ramp- of conflictgebied, aanschaf van materialen en medicijnen, alsook levensonderhoud van onze gespecialiseerde medici aldaar.

 

Er zijn veel initiatieven die om donatie verlegen zitten. Waarom zou u voor onze organisatie kiezen wanneer u een steentje bij wil dragen?

 

 • Wij zijn een betrouwbare onafhankelijke en geheel belangeloze organisatie die zich vrijwillig in wil zetten om medische hulp aan te bieden in ramp- of conflictgebieden.

 • Uw donatie wordt direct ingezet om de meest noodzakelijke medische hulp te kunnen bieden.

 • Wij vinden het belangrijk transparant te werken en een ieder die ons steunt te betrekken bij het werk dat we doen. U krijgt frequent een update vanuit onze organisatie waar uw donatie aan is besteed.

 • Onze organisatie dagelijks contact heeft met organisaties ter plaatsen, om up-to-date te blijven van de gewenste materialen en meest urgente locaties van het betreffende ramp- of conflictgebied.

 • Onze organisatie samenwerkt met de Nederlandse ambassade in het betreffende ramp- of conflictgebied om zo effectief mogelijk onze medische hulp aan te bieden, maar ook om continu te schakelen over de veiligheid in het gebied waardoor het lopen van risico voor onze gespecialiseerde medici zo laag mogelijk blijft.

 

Voor meer informatie:

 

 

Namens het gehele team van Living Lab Neurochirurgie en alle betrokken vrijwilligers, hartelijk dank voor uw donatie.

Doneer Voor Hulp In Gaza!

Sponsorpakket BRONS

Sponsorpakket GOUD

Sponsorpakket ZILVER

Sponsor worden?

Sponsorpakket BRONS

 • Vermelding als sponsor op onze website

 • Digitale nieuwsbrief en specials

€ 250,-

Bestellen

Sponsorpakket ZILVER

 • Vermelding als sponsor op onze website

 • Digitale nieuwsbrief en specials

 • 2 toegangskaarten voor Living Lab Neurochirurgie Event

 • Toegang tot ons uitgebreide netwerkbestand

€ 1000,-

Bestellen

Sponsorpakket GOUD

 • Voorzitter Living Lab Neurochirurgie

 • Founder Living Lab Neurochirurgie

 • Ambulance verpleegkundige RAV Brabant MWN

 • Teamlid Incident Response Team MWB

 • Spoedeisende hulp verpleegkundige

 • Cardiac Care verpleegkundige

 • Teamlid WES Regio Zuid

 • LinkedIn
 • Whatsapp
bottom of page